Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Quantum Timeline Jumpen .. met de kracht van de groep

Quantum Timeline Jumpen .. met de kracht van de groep

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Quantum Timeline Jumpen .. met de kracht van de groep

Quantum Timeline Jumpen kan op elke leeftijd en het is altijd leuk, bijzonder en helpend. En wanneer je iets heel specifieks wil bereiken, kun je er voor kiezen om een individuele jump te maken. Een Quantum Timeline Jump maken in een groep, is minstens net zo waardevol en geeft misschien nog wel een extra dimensie aan de sprong.

Een groepsjump voor volwassenen en jongeren zal in de regel altijd beginnen met Karmaburning. Bij groepen met kinderen zal hier niet altijd voor gekozen worden, omdat die vrij weinig karma hebben opgebouwd. Tijdens het karmaburnen worden oude belemmerende overtuigingen en ideeën opgeschoond, verbrand. Dit doen we d.m.v. ademhalingswerk. De kracht van de groep is hier heel helpend. Er zijn altijd mensen die door zwaardere stukken heen mogen werken op dat moment en er zijn ook altijd “spaceholders” in de groep. Uiteindelijk ga je er samen doorheen en dat is heel krachtig!

Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan een groepsjump rondom een bepaald thema. Het spreekt voor zich dat iedereen dan springt vanuit dezelfde intentie, bijvoorbeeld “ik wil contact maken met die versie van mezelf die  .. het meest gelukkig is of die haar eigen weg bewandeld of die vanuit overvloed leeft”. Hoewel het thema dan voor iedereen hetzelfde is, heeft iedereen toch zijn eigen unieke ervaring. Iedereen krijgt andere ideeën en inzichten en voor iedereen volgen daarna andere kansen.

Het is natuurlijk ook heel interessant om een QTJ te maken met een bestaande groep. Ik denk bijvoorbeeld aan een werksetting. Wanneer een bedrijf moet reorganiseren of wanneer het binnen een team niet vloeiend loopt, kan het heel erg helpend zijn om samen een QTJ te maken naar een tijdlijn waar de reorganisatie al een feit is of waar het team als een echt team opereert. Iedereen kan dan individueel zijn andere versie ontmoeten en het gesprek aangaan over de rol die hij daar inneemt, de taken, enz. Maar ook hoe het is om daar dan te werken, wat er anders is in die omgeving, enz. Na afloop worden al die nieuwe ideeën en inzichten met elkaar gedeeld wat zal leiden tot betere samenwerking en meer motivatie.

Maar ook binnen sportclubs kan een groepsjump heel helpend zijn. Stel je eens voor dat je met het hele elftal, of zestal, afhankelijk van de sport die je beoefend, contact maakt met de versie van jezelf die zojuist het kampioenschap heeft gewonnen! Wat denk je wat dat doet met de teamspirit, hoe dit de energie van het hele team en van iedere individuele sporter beïnvloedt? De wil om te winnen is vele malen groter, want ze hebben de overwinning al geproefd!

De opzet is iedere keer hetzelfde; je ontmoet een versie van jezelf die al door het proces heen is gegaan. Je leert van de ervaringen die jouw andere versie al heeft opgedaan. Omdat je leert van jezelf voelt het ook meteen heel eigen en logisch. Je wordt enthousiast en komt daarmee ook meteen in een andere energie. En die energie zorgt er voor dat zich nieuwe kansen voordoen en dat iets nieuws leren moeiteloos gaat. (lees hier meer over in de andere blogs over QTJ).

 

Dit is natuurlijk ook super leuk om met kinderen te doen. Dat kan uiteraard ook binnen sportclubs, maar ook binnen scholen. Want hoe zal het zijn als je in een klas zit waar iedereen er bij hoort?

En voor kinderen zijn ook thema’s te bedenken als “We maken contact met de versie van jezelf die .. zijn unieke talent kent of de beste leerling van de klas is of vol zelfvertrouwen is of zichzelf mag zijn”.

 

Ik blijf het zeggen; voor ons brein is dit moeilijk te bevatten. Allerlei programmering en conditionering en verschillende beperkende overtuigingen die ons in de weg zitten en zeggen “Dat kan toch niet .. zo eenvoudig kan het toch niet zijn?”. De ervaring zal je vertellen dat het allemaal moeiteloos kan! En dat mag je voor jezelf zo ervaren.

 

 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: