Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Afvallen met behulp van je onbewuste

Afvallen met behulp van je onbewuste

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Afvallen met behulp van je onbewuste

De meeste mensen weten zelf heel goed wat hun eetpatroon is, of ze te veel snoepen, of te veel kant en klaar maaltijden eten, of ze de hele dag niets eten en dan ’s avonds maar blijven eten. De oplossing zou dan heel gemakkelijk moeten zijn. Snoep minder, eet gezonder en regelmatig. Toch lukt het veel mensen niet om a.d.h.v. deze oplossing af te vallen.

Soms houdt men het even vol, maar vervalt daarna toch weer in het oude gedrag. En dat komt omdat er heel veel onbewuste processen mee gemoeid zijn. Dat kunnen gewoontes zijn, maar ook denkprocessen of overtuigingen. 

Sommige mensen noemen zichzelf emotie-eters. Zij voelen een bepaalde emotie opkomen en gaan dan eten, zodat ze niet hoeven te voelen. Dat eten levert hun dan weer een goed gevoel op. Onbewust wordt er dan een waarde gekoppeld aan het eten, zoals troost, veiligheid of controle. Je kunt je wel voorstellen, dat wanneer je dan ineens niet meer zo mag eten, dat die waarde daardoor vervalt, waardoor men zich behoorlijk waardeloos kan voelen, met als gevolg dat men toch weer snel gaat eten.

Zo kunnen we verschillende onbewuste processen herkennen. Sommige mensen eten juist ontzettend weinig, zo weinig dat nog minder eten onverantwoord zou zijn en toch vallen ze niet af. Vaak ligt daar een overtuiging onder waar men zich niet eens bewust van is. Deze overtuiging bepaald echter wel, ongewild en onbedoeld, het proces van afvallen.

Wanneer er een conflict ontstaat tussen jouw bewuste brein en je onbewuste brein, zal je onbewuste altijd winnen. Dus hoe zal het zijn als je dat conflict kunt opheffen? Hoe zal het zijn als je onbewuste brein hetzelfde doel heeft? Wellicht is het dan nog steeds nodig om naar je voedingspatroon te kijken of misschien om meer te bewegen, maar dan ga je wel succesvol afvallen!

 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: