Emotionele klachten

We kennen allemaal gevoelens van verdriet, pijn, boosheid, enz. Dat maakt ons mens! Emoties hebben een functie en ze willen ons iets vertellen. Wanneer we weten hoe we op een juiste wijze gehoor kunnen geven aan deze gevoelens, gaan we een stuk gemakkelijker, lichter en zeker ook gezonder door het leven. Het omgekeerde is ook waar; hoe langer we onze gevoelens negeren, hoe meer klachten we gaan ervaren. Denk maar eens aan alle lichamelijke klachten die alleen kunt krijgen door stress. En stress op zichzelf is geen emotie of gevoel. Het is het gevolg van onze onverwerkte gevoelens, zoals boosheid, frustraties, onverwerkt verdriet, enz.
Soms begeven we ons in een situatie waarin de emoties te hoog zijn opgelopen, waardoor het ons belemmerd op sociaal en emotioneel gebied. Je wilt je zo niet voelen, je hebt er last van, maar het lukt je maar niet om je er over heen te zetten. En deze emoties roepen onbewust een hele serie reacties, patronen of strategie├źn op, waardoor je elke keer weer hetzelfde reageert. De emoties die we voelen zijn namelijk de trigger voor ons gedrag. Zelfs wanneer je niet meer zo wil reageren en die reactie je niet meer helpt, dan doe je toch weer hetzelfde. 
Dit komt omdat je het onbewust doet!

Wanneer je het gevoel verandert (= de aanleiding), volgt er een hele andere serie van onbewuste processen en gedragspatronen, waardoor je ook de manier waarop jij op situaties reageert, verandert. 

En dan gaat sneller en eenvoudiger dan je nu misschien denkt! 

Hypnotherapie kent vele mooie technieken die allemaal werken met het onbewuste deel van je brein. Omdat het gaat om onbewuste processen is het niet meer dan logisch om het ook daar op te lossen.

Emoties of gevoelens waar veel mensen last van hebben zijn bijvoorbeeld: 
- Angsten en Fobie├źn
- Depressie en verdriet
- Burn out en Stress
- Boosheid en frustraties
- Jaloezie en afgunst
- Schaamte- en schuldgevoel

Het is voor veel volwassenen al moeilijk om hun emoties te benoemen en voor kinderen is dat soms nog veel moeilijker. Zij uiten hun gevoel ook vaak anders. Toch heb je als ouder vaak wel in de gaten dat er ineens iets anders is of dat het niet goed gaat. Ook voor kinderen is het heel belangrijk om te leren op de juiste wijze met hun gevoelens om te gaan. En hier hebben ze dan ook de rest van hun leven profijt van.


Lees hier meer over in mijn Blogs of neem vrijblijvend contact op en dan bekijken we samen hoe hypnotherapie jou vooruit kan helpen.


Meer informatie? Laat je gegevens hier achter en kom met mij in contact.

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: