Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Wel in beweging zijn maar niet vooruit komen

Wel in beweging zijn maar niet vooruit komen

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Wel in beweging zijn maar niet vooruit komen

Onlangs heb ik deelgenomen aan een inspiratiedag en een van de sprekers daar gebruikte een metafoor die ik jullie niet wil onthouden.

Vroeger kwamen we op ons levenspad regelmatig op een kruispunt te staan. Instinctief weet je dat wanneer je op een kruispunt bent aanbeland, dat je dan voor een keuze staat. Ga je door met wat je aan het doen bent? Ga je terug naar waar je vandaan komt? Of wordt het tijd om een ander pad in te slaan? Wanneer we aan zijn gekomen op een kruispunt staan we als vanzelf stil, zodat we de situatie goed kunnen overzien en dan een keuze kunnen maken.  En zo lang we geen beslissing nemen, staan we dus stil.

Tegenwoordig komen we op ons levenspad steeds vaker rotondes tegen. En net als bij de kruispunten hebben we ook bij een rotonde de mogelijkheid om die keuzes te maken. In tegenstelling tot de kruispunten zorgt de rotonde er voor dat we in beweging kunnen blijven.

Zolang als we in beweging zijn, staan we niet stil bij de keuzes die we zo nu en dan in ons leven moeten maken. We gaan maar door en vaak blijven we zelfs in hetzelfde rondje op die rotonde hangen.

En ik zie het om mij heen veel te vaak gebeuren. Mensen zijn niet gelukkig in hun werk of in hun leven, maar ze blijven maar doorrennen. Ze blijven in hetzelfde cirkeltje draaien en maken geen keuze. Ze zijn wel in beweging, maar ze komen niet echt vooruit.

“Druk zijn is een statussymbool” lees ik regelmatig in allerlei berichten, maar het zijn juist de momenten waarop we eens even stil staan bij wat we willen, wat we voelen, wat we wensen, die ons helpen om de juiste richting te kiezen.

Dus sta eens stil en ga dan eens na voor jezelf of je nog op juiste weg bent. Is dit de koers de je wilt blijven volgen? Is dit nog steeds de richting die je uit wilt gaan? En als het antwoord “Ja!” is, dan ga vooral door en vervolg je route!

Maar als het antwoord “Nee…” is, dan weet je dat je op en kruispunt bent aangeland en dat je een andere weg kan kiezen. En dat vraagt om moed, durf en vertrouwen. En dat vraagt om actie! Actie in die zin dat het dan nu tijd is om dingen anders te gaan doen, om anders naar zaken te kijken en om ze op een andere manier aan te pakken, om anders te reageren.

“Is het dan zo eenvoudig?” denk je misschien. Ja!

“Is het gemakkelijk?” Misschien niet.

En tegelijkertijd hoeft het ook niet heel moeilijk te zijn!

Herken je jezelf op die rotonde? Wil je de cirkel voor jezelf doorbreken? En wil weer gaan doen waar je gelukkig van wordt? Neem dan vrijblijvend contact met op en dan bespreken we hoe ik jou daar bij kan ondersteunen.

 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: