Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Waarom zelfhypnose zo’n waardevolle tool is

Waarom zelfhypnose zo’n waardevolle tool is

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Waarom zelfhypnose zo’n waardevolle tool is

In het artikel “Vele kleine leiden tot grote stressreductie” kun je lezen hoe vele kleine stressmomenten op een dag, ons lichaam steeds langer in de stressmodus houden. In eerste instantie merken we dit vaak niet eens op. Maar naarmate de stress aanhoudt of steeds groter wordt, ervaren we dat we prikkelbaar worden, ons slechter kunnen concentreren, minder energie hebben en ons ook wat lustelozer voelen. En ook lichamelijk beginnen we klachten te ervaren wanneer we te lang in die stressmodus blijven. Overactieve bijnieren, verstoorde hormoonhuishouding, huiduitslag, maar ook ontstekingen, migraine, fibromyalgie, Prikkelbare Darm. En op de lange termijn resulteert stress in hartfalen, herseninfarcten en volgens velen zelfs kanker.
Naast het feit dat veel stress of vaak stress je gezondheid slecht beïnvloedt op de langere termijn, laten we ons ook nu beperken, door al die verschillende stressmomentjes.
Want als je voor jezelf na gaat, dan worden al die stressmomentjes veroorzaakt door allerlei emoties, belemmeringen of overtuigingen die niet helpen. Je raakt geïrriteerd wanneer iemand iets in jou triggert. Je krijgt stress van al die momenten waar jij je onzeker over voelt. Je veroordeelt jezelf omdat je onbewust weer hebt gedaan waar je bewust van had besloten om het anders te doen. De lat die te hoog ligt, te veel op je bordje, de brok in je keel, knoop in je maag, de patronen die zijn ontstaan in je relaties. Al die dingen die je graag anders wil, maar waar je maar geen vat op lijkt te krijgen.
Je herkent vast wel zo’n moment dat iemand iets tegen je zegt, je man of kinderen of een collega, iets wat je raakt. Als het iets moois was, is dat helemaal prima natuurlijk. Maar wat als je hierdoor met een rotgevoel blijft zitten dat de rest van de dag je stemming bepaalt? Je kunt je voorstellen dat zo’n dag vol zit met nog meer stressmomenten.  Maar hoe zal het zijn wanneer je dat rotgevoel transformeert, verandert in iets wat helpt? In hoeverre verandert dat dan ook het verloop van de rest van je dag? Je kunt je wel voorstellen dat een dag met een rotgevoel heel anders verloopt dan een dag waarop iets vervelends is gebeurd en waarbij je vervolgens de rest van de dag lekker in je vel zit. Zou je dat voor jezelf doen als je weet hoe?
Hoe zou het zijn wanneer je je jouw stresslevel van een 10 naar een 9 kan brengen in twee weken tijd? En hoe zou het zijn wanneer je de 2 weken erna je stresslevel weer met een punt naar beneden  brengt? En hoe zou het zijn wanneer je elke 2 weken daarna je stresslevel telkens met een punt naar beneden brengt? Hoe anders ziet jouw leven er dan over een half jaar uit?
Dit alles kan met zelfhypnose. En dit is waarom zelfhypnose zo’n waardevolle tool is. Alleen al wanneer je zelfhypnose dagelijks gebruikt vanwege de diepe staat van ontspanning, zul je merken dat je je na een tweetal weken al rustiger voelt.
Maar het mooie van zelfhypnose is dat je allerlei onbewuste processen kunt gaan beïnvloeden. De manier waarop je reageert op situaties of emoties kun je daarmee beïnvloeden. Je kunt emoties, zoals ze zich aandienen gaan helen of transformeren. En dat doe je op jouw unieke wijze. Je voelt meteen verschil. Je werkt met je gevoel, dat jij transformeert, waardoor je het daarna ook niet meer kunt oproepen. En dan weet jij dat het weg is. En als het gevoel anders is, ga je ook anders reageren.
Het is alsof je je tuintje staat te wieden en je trekt het onkruid er zo uit. Je ziet het verschil. En dan is het altijd slim om er meteen iets moois voor in de plaats te zetten.
En zelfhypnose kan jou helpen om je doelen te behalen. Wanneer je weet hoe je onbewuste brein werkt, kun je zelfhypnose gebruiken om je onbewuste te sturen naar datgene wat jij wilt bereiken. En op een vergelijkbare manier is het ook mogelijk om andere kwaliteiten juist te versterken. Zelfvertrouwen, eigenwaarde, trots, plezier, precies datgene wat jij kunt gebruiken op dat moment, laat je groeien met zelfhypnose.
Kijk, in het kort is hypnose niets anders dan een bewustzijnsstaat, vergelijkbaar met die van dagdromen. We doen dit toch al enkele keren op een dag! Het verschil met zelfhypnose is dat je nu bewust er voor kiest om die bewustzijnsstaat te gebruiken om dat waar je last van hebt snel en effectief te veranderen. En dat zorgt er voor dat je steeds lichter door het leven gaat.
Hoe vaker je zelfhypnose toepast, hoe makkelijker het wordt en hoe meer mogelijkheden je gaat ontdekken. Je zult merken dat je steeds creatiever wordt.
Meer informatie over de cursus Zelfhypnose vind je onder het kopje Cursus Aanbod.


 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: