Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Van angst naar liefde

Van angst naar liefde

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Van angst naar liefde

Wanneer we een lijn tekenen, dan kunnen we angst aan de ene kant van deze lijn zetten en helemaal aan de andere kant staat dan liefde. Alle andere emoties en gevoelens kunnen we als een gradatie van een van deze twee emoties ergens op die lijn plaatsen.” Aldus Donald P. Walsh

Hij maakt het heel begrijpelijk, hoewel het wetenschappelijk gezien niet helemaal klopt. Het zit zo; emoties is niets anders dan energie. Sterker nog; emotie komt van het Latijnse woord emovere en dat betekent “energie in beweging”. Energie kunnen we meten, omdat het beweegt in een bepaalde frequentie, een bepaald aantal golven per seconde die we uitdrukken in Herz.
De emotie met de laagste trillingsfrequentie is schaamte, 20 Hz. In de hoogste frequentie voelen we ons verlicht en golft de energie 700 keer per seconde. In werkelijkheid ligt de frequentie van angst op 100 Hz en die van liefde op 500 Hz.

Energie heeft als eigenschap dat het beweegt. De stuwende kracht die er voor zorgt dat energie van het ene naar het andere systeem gaat, noemen we resonantie. Tussen twee gelijkgestemde elementen is het een kwestie van tijd eer ze op dezelfde golflengte trillen en dat noemen we entrainment. Wanneer een piano en een gitaar beide goed gestemd zijn en je slaat de G-snaar aan op de piano, dan zet de geluidsgolf ook de G-snaar op de gitaar in beweging. Van het sterrenstelsel tot het subatomaire niveau dansen alle deeltjes op de kracht hier van. We zien het overal in de natuur terug en dus ook bij ons mensen.
Entrainment zorgt er dus voor dat energie tussen twee systemen, twee mensen bijvoorbeeld, zich aanpast waardoor ze in dezelfde frequentie gaan trillen. Dit natuurkundig gegeven is belangrijk als het gaat om emoties, als het gaat om in je eigen kracht blijven, bij jezelf kunnen blijven, in je energie kunnen zijn, of welke omschrijving voor jou passend is.

Vaak is het veel gemakkelijker om je naar “beneden” te laten halen. Je kent het vast wel, van die dagen dat je lekker in je vel zit. Je voelt goed, vrolijk en blij. Je gaat bij iemand op bezoek of misschien naar je werk en dan tref je iemand aan die een slechte dag heeft. Iemand die geïrriteerd is, kwaad of in paniek bijvoorbeeld. Hoe lang duurt het dan voordat jij je ook steeds minder goed gaat voelen? Hoe lang duurt het voordat ook jij je begint te irriteren, boos gaat worden of angstig? Met andere woorden hoe lang duurt het voordat jij in dezelfde energie zit als die ander?
Maar hoe mooi zou het zijn wanneer jij op dat moment in je eigen energie kan blijven en er voor kan zorgen dat die ander juist opgetild wordt naar een hogere frequentie? Want hetzelfde principe van entrainment kun je ook gebruiken om anderen naar een hoger trillende energie te halen. En dat is natuurlijk interessant voor jezelf én ook voor de ander.

“Energy flows, where attention grows”
Een ander interessant gegeven over energie is dat het volgt aandacht. Waar we onze aandacht op richten, gaat groeien. Ga maar na voor jezelf; wanneer je ’s morgens op staat en het is een grijze dag heb je misschien de neiging om te denken dat je liever in je bed zou blijven liggen. Maar wanneer je je ogen opent en de zon schijnt en je hoort de vogels fluiten, heb je wellicht de neiging om uit je bed te springen en aan je dag te beginnen. Ga voor jezelf maar eens na welke gevoelens beide scenario’s oproepen bij jou. Hoewel het voor iedereen anders zal voelen, zal iedereen moeten bekennen dat er twee hele verschillende emoties voelbaar zijn bij de verschillende situaties.
Wanneer je je aandacht richt op iets onaangenaams, volgt jouw energie die gedachtegang en kom je uit op een lagere frequentie dan wanneer je je aandacht richt op iets wat je als positief ervaart.
Door dit artikel te lezen, ben je nu in ieder geval al bewust van hoe energie werkt. En dat is de eerste belangrijke stap! Je kunt bij jezelf nagaan hoe hoog jij in je energie zit, door te voelen. Welke emoties overheersen nu op dit moment?

Je kunt jezelf er in trainen om je energie omhoog te brengen en om die hoog te houden. Er zijn verschillende technieken en mogelijkheden die je hierbij helpen; ademhalingsoefeningen, yoga, visualisaties, mediteren, affirmaties en ook (zelf)hypnose zullen er toe bijdragen dat het voor jou steeds makkelijker wordt om op een hogere frequentie te vibreren.
En zoals gezegd is dat helpend voor jezelf én tevens voor die ander. 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: