Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Vergeven is boven alles een cadeau aan jezelf

Vergeven is boven alles een cadeau aan jezelf

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Vergeven is boven alles een cadeau aan jezelf

Vergeven is vaak een van de moeilijkste dingen om te doen, terwijl juist in vergeving het helen schuilt. In de meest transformerende sessies die we doen, zit altijd het element van vergeven. Vergeven maakt genezen mogelijk!
Misconceptie
Wat het voor velen moeilijk maakt is de misconceptie t.a.v. vergeving. We hebben bepaalde ideeën over het vergeven van de ander, die de daadwerkelijke vergeving in de weg staan. Dus laten we eens kijken naar wat vergeven vooral NIET is;
~ Vergeven betekent NIET goedkeuren
~ Vergeven is NIET een aai over de bol
~ Vergeven is NIET “zand er over en we praten er niet meer over”
~ Vergeven betekent NIET vergeten
~ Vergeven betekent zeer zeker NIET dat het nog eens mag gebeuren
Dat is NIET waar vergeven over gaat. Het gaat namelijk NIET om de ander. Vergeven doe je voor jezelf.

De gifbeker
Vergeven komt van “vergiffenis schenken”, van de gifbeker terug schenken.
In het leven bevinden we ons allemaal wel eens in situaties waarin we ons gekwetst, teleurgesteld, gepijnigd, afgewezen, verdrietig, kwaad en ga zo maar door voelen. Doorgaans zegt deze emotie vooral iets over ons zelf. Maar soms komt dat omdat iemand anders ons, gewild of ongewild, in een bepaalde situatie zet, waar we niet uit kunnen. Iemand anders zadelt ons op met dat bepaalde gevoel. En het is dan alsof iemand jou een gifbeker heeft gegeven. Zonder het te weten en zonder het te willen, draag jij nu de gifbeker mee.
Iemand vergeven betekent dat jij de kans grijpt om die gifbeker, die nooit van jou was, eindelijk terug te geven. En dat doe je dus voor jezelf! Dat doe je vanuit liefde voor jezelf! Wat de ander met die gifbeker doet, dat is aan hem of haar.
En wat er dan gebeurt, is dat je de boosheid, wrok, afwijzing of welk gevoel er ook bij betrokken is, terug geeft. Je laat het los en creëert ruimte voor iets beters. Wat je daarmee tegen jezelf zegt, is dat jij helemaal okee bent, dat het niet jouw schuld was en ook dat je gelijk had dat je je destijds zo gevoeld hebt! Je erkent wat er was en zegt daarmee tegen jezelf dat jij het meer dan waard bent om zonder die last door het leven te gaan. 

Een cadeau voor jezelf dus!
Destijds wist je niet beter, had je bepaalde vaardigheden nog niet ontwikkeld of waren bepaalde inzichten nog niet bekend. Vergeven doe je dus altijd en in de eerste plaats voor jezelf. Je bevrijdt jouw ziel en tevens die van de ander.
Je mag het helemaal loslaten. En loslaten betekent groeien! Je gaat lichter en vrijer je toekomst tegemoet. En dat ben jij meer dan waard!


 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: