Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Kinderen zijn Briljant(jes)

Kinderen zijn Briljant(jes)

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Kinderen zijn Briljant(jes)

Beide zijn waar!
Kinderen zijn briljantjes; ze fonkelen, ze zijn puur en ongedwongen! Ze spreken gewoon hun waarheid, zonder er ook maar bij stil te staan hoe het op anderen over komt. Ze zijn gewoon lekker zichzelf, zonder de beperking van de mind, die overal iets van vindt en overal een mening over heeft. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar heen, maar ze geloven heilig in hun wereldbeeld op dat moment. En als dat het volgende moment ineens helemaal anders is, dan geloven ze ook daar weer in. Heerlijk toch!

Dat komt omdat ze hun persoonlijkheid nog niet volledig ontwikkeld hebben, hun ego. Ze hebben zich nog met niemand anders geïdentificeerd en hebben nog geen last van overtuigingen, behalve dat alles mogelijk is! 

Kinderen zijn briljant! Ga maar eens na; in welke leeftijdsfase leren we het allermeeste en het allersnelste? Dat is in onze kindertijd! We leren hoe we onze spieren moeten gebruiken; kruipen, lopen, rennen, fietsen, voetballen of turnen. We leren hoe we onze fijne motoriek kunnen finetunen, door te kleuren, te prikken, te knippen. We leren een taal, in woord én geschrift. Kinderen kunnen met gemak twee, drie zelfs vier of vijf verschillende talen. Ze leren (omgangs)regels en ze leren dat er op verschillende plaatsen verschillende dingen van hun verwacht wordt. Bij opa en oma is het anders dan thuis en op school of de opvang gelden er weer andere regels. En ze passen zich hier moeiteloos aan aan.

Dit komt omdat een kinderbrein (tot 7 jaar) continu in de Thetastaat is. Dit is een staat waarin we onbewust leren. We zeggen wel eens “Kleine potjes hebben grote oren!”. En dat klopt want wanneer we onbewust leren komt er zo veel meer informatie in ons brein terecht. Het is een staat waarin het kritische denken niet aanwezig is en daarom kunnen ze alle informatie in zich opnemen, zonder daar kritisch over te oordelen en dus ook zonder het verwerpen. 

Als kind zijnde geloven we dat alles mogelijk is. 
De kunst is om dit nooit te vergeten!
Het is verstandig om, als volwassene, kinderen serieus te nemen, hoe gek hun verhalen in onze kritische mind ook klinken. Hun wijsheid is puur en het is een wijsheid die we als volwassene vaak niet meer kunnen bereiken, maar dat maakt hun wijsheid niet minder waar!
Want kinderen zijn briljant(jes)! 


 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: