Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Quantum Timeline Jumpen .. voor alle leeftijden

Quantum Timeline Jumpen .. voor alle leeftijden

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Quantum Timeline Jumpen .. voor alle leeftijden

Door te Quantum Timeline Jumpen (QTJ) geven we een hele duidelijke richting aan ons leven. We hebben een doel voor ogen dat tijdens een QTJ nog veel duidelijker, veel helderder wordt. Het geeft ons niet alleen nieuwe ideeën, maar ook een hele nieuwe mindset, waardoor we onszelf openstellen voor nieuwe mogelijkheden en kansen en er een nieuwe manier van leren ontstaat. We zijn dan in staat om te leren met gemak, gratie en genot. Moeiteloos zou je kunnen zeggen! (Lees voor meer achtergrond ook het blog QTJ .. wetenschappelijk bekeken)
En zoals mijn oma altijd zo mooi zei “We mogen een leven lang leren!”. Sommige mensen raken moedeloos bij het vooruitzicht dat ze de rest van hun leven blijven leren en waarschijnlijk komt dit omdat ze er ergens van overtuigd zijn dat iets nieuws leren gepaard gaat met “je er heel veel moeite voor moeten doen”. Maar o hoeft het niet te zijn. Wij kunnen allemaal moeiteloos nieuwe dingen leren en dat kan met gemak en vooral veel plezier!
Want stel jezelf eens de vraag .. Als ik moeiteloos iets nieuws kan leren, wat wil ik dan graag nog leren in dit leven? .. En dit is een goeie vraag om jezelf te stellen, ongeacht je leeftijd!
Wanneer je pensioen in zicht is wil je misschien leren om vol van het leven te gaan genieten.
Wanneer je al 20 jaar hetzelfde werk doet wil je misschien leren om datgene vorm te gaan geven waar je hart echt blij van wordt.
Wanneer je op het punt staat om een carrière te starten wil je misschien leren hoe jij impact kunt maken.
Wanneer je op de middelbare school zit wil je misschien leren wat het beste bij jou past, hoe jij je eigen weg mag bewandelen onafhankelijk van wat anderen doen.
Wanneer je nog op de basisschool zit wil je misschien leren hoe jij jouw talent het beste vorm kunt geven.
Het nadeel dat wij als volwassenen hebben is dat we ons heel veel onnodige en vooral belemmerende overtuigingen en ideeën eigen hebben gemaakt. We denken al snel dat iets voor ons niet is weggelegd, of we denken dat we daar wel eerst geld voor moeten hebben of meer tijd of meer … wat dan ook. Hierdoor blijven we hangen en verandert er ook niets. Als volwassenen zijn we stiekem veel conditionering en programmering gaan geloven die ons alleen maar tegen houden om ware geluk te vinden.
Kinderen hebben deze belemmeringen nog niet. Voor hun is het een stuk makkelijker en logischer ook om een QTJ te maken en de kansen te benutten die daaruit voortkomen. Zij leren nog veel gemakkelijker! En je ziet het ze doen, jongens die een profvoetballer willen worden bijvoorbeeld en in hun spel in de huid stappen van een Messi of Ronaldo en vervolgens een prachtige sliding maken of een geweldig doelpunt scoren. Ze denken niet in termen van belemmeringen, zij doen het gewoon!
En eigenlijk komt dit ook wel overeen met wat we in een QTJ doen. Alleen “stappen we niet in een Messi”, maar “stappen we” in een Quantum versie van onszelf, we leren dus van onszelf, een deel van ons dat al door dat hele leerproces heen is gegaan. (lees hier meer over in het blogartikel QTL .. leren van jezelf) Na de QTJ zul je ook ervaren dat het allemaal zo logisch is dan! 
De beperkingen, de belemmerende overtuigingen, de conditionering en programmering waar we als volwassenen onze houvast in hebben gevonden, maken het ons moeilijk om ons dit ook maar voor te kunnen stellen. Zoals gezegd hebben kinderen hier geenlast van. Die doen het gewoon! Gelukkig hebben wij als volwassenen ook nog dé vaardigheden en kunnen ook wij het gewoon doen! Wanneer we dit voor onszelf mogen ervaren, geeft het ons de ervaring van het weten, kunnen we het beter begrijpen en maken wij net zo moeiteloos gebruik van de effecten van een Quantum Timelne Jump.
Uiteindelijk begint iedere verandering met het maken van een besluit en een eerste stap in de nieuwe richting! 

 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: