Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Quantum Timeline Jumpen .. wetenschappelijk bekeken

Quantum Timeline Jumpen .. wetenschappelijk bekeken

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Quantum Timeline Jumpen .. wetenschappelijk bekeken

Quantum Timeline Jumpen klinkt misschien heel futuristisch en op zijn eigen manier is het dat ook eigenlijk wel, omdat het doel van zo’n jump is om je toekomst richting te geven. 
Hulpverlening is er vaak op gericht om de problemen uit je verleden op te lossen. En dat is ook belangrijk, omdat deze een belemmering kunnen vormen om de toekomst die je voor je zelf wilt, te kunnen creëren. Tegelijkertijd is het heel helpend om te weten wat de richting is waar je naar toe wilt bewegen.
Dit zijn ook de twee principes waar ons onbewuste brein op is gericht om te bepalen welke strategie, of welke actie het handigste is om in te zetten; weg gaan van de pijn en bewegen in de richting van plezier, je doel dus. Met een Quantum Timeline Jump (QTJ) geef je je onbewuste brein dus een hele duidelijke richting waar naartoe te bewegen. 
De laatste decennia heeft de wetenschap een hele nieuwe richting ontdekt, de richting van het Quantumveld. Er zijn allerlei verschillende stromingen uit ontstaan waarvan de Quantumfysica en de Quantummechanica de bekendste zijn en tot vele mooie ontdekkingen zijn gekomen. Nikolai Tesla is met zijn uitspraak “Wanneer je de wereld gaat bekijken in termen van energie, vibratie en frequentie, kun je het hele universum begrijpen”, misschien wel degene geweest die het startsein heeft gegeven voor deze hele nieuwe wetenschappelijke stroming. Inmiddels hebben ze een aantal wetmatigheden ontdekt die niet alleen hier op aarde gelden, maar die werkzaam zijn in het hele universum. Of zoals onze Natuurvolkeren wereldwijd zeggen “Zo beneden, zo boven en zo boven, zo beneden”. Zo zien we o.a. de wet van Eenheid, de wet van Resonantie, de wet van Aantrekking, de wet van Oorzaak en gevolg overal terug, op micro, meso en macroniveau, in de natuur wanneer we een kolonie mieren bekijken, binnen menselijke samenlevingen en ook tussen de sterren en planeten.
Of we ons er nu van bewust zijn of niet, deze wetmatigheden bepalen voor een groot deel ons leven. In een QTJ maken we gebruik van deze wetmatigheden en laten we die wetten dus heel bewust in ons voordeel werken. Deze nieuw kennis en inzichten stroken vaak niet met wat wij geleerd hebben, waardoor het voor ons brein vaak moeilijk is om het allemaal helemaal te kunnen bevatten. Je zou het voor jezelf moeten ervaren om te kunnen weten hoe het werkt.
Wat we in feite doen tijdens een QTJ is contact maken met een deel van jou dat de antwoorden op je vragen al heeft, een deel van jou dat al door het proces heen is gegaan en weet welke stappen er nodig zijn, welke mindset en vooral hoe het is om dat doel bereikt te hebben. Zoals gezegd maak je contact met dat deel van jezelf en je gaat daar in eerste instantie mee in gesprek waardoor je de antwoorden op je vragen krijgt, dat geeft inzicht en nieuwe ideeën, richting. Vervolgens gebruik je de energie van dat andere deel van jezelf. Die energie is belangrijk omdat daarmee die wetmatigheden in werking worden gesteld. De wet resonantie stelt namelijk dat gelijkgestemde energieën (m.a.w. vibratie en frequentie) elkaar aantrekken. Dit betekent onherroepelijk dat je vanuit die nieuwe frequentie situaties, mensen en kansen gaat aantrekken die overeenkomen met die energie. 
In de praktijk kan dit betekenen dat wanneer jouw doel is om de meest gelukkige versie van jezelf te worden en jij díe energie tijdens een QTJ je helemaal eigen hebt gemaakt, dat je ineens iemand ontmoet die jou wellicht introduceert bij mensen die al zo in het leven staan, of dat je ineens de kans krijgt op een baan waardoor je meer tijd overhoudt om de dingen te doen die jou gelukkig maken, of dat er ineens een betaalbaar huis vrijkomt. Wanneer jouw droom is om een nieuwe taal te leren, kun je merken dat je misschien ineens een nieuwe buurman krijgt waardoor je de kans krijgt om die taal te spreken, of dat je via je werk gevraagd wordt om een paar weken naar het buitenland te gaan waardoor je gedwongen wordt om die taal te leren spreken of misschien is het wel een talencursus die jou op het lijf geschreven is. De precieze uitwerking laat zich niet voorspellen, maar dat zich nieuwe kansen voor gaan doen is een ding dat zeker is.
De clue zit er dan in om die nieuwe kansen met beide handen aan te grijpen en dan ook iets nieuws te gaan doen, want een andere zekerheid die we hebben is dat wanneer we altijd doen wat we altijd gedaan hebben, we ook krijgen wat we altijd gekregen hebben.
Een Quantum Timeline Jump gaat je dus helpen om een duidelijke richting te geven aan je leven, waardoor er mogelijkheden op je pad komen die jou de kans geven om iets heel nieuws te doen. Uiteindelijk verandert er pas echt iets wanneer we ook daadwerkelijk iets anders gaan Doen! 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: