Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Waarom kiezen voor een rebirthing?

Waarom kiezen voor een rebirthing?

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Waarom kiezen voor een rebirthing?

In het blog "De pre- en perinatale periode" beschrijf hoe deze periode onze persoonlijkheid vormt, onze overtuigingen en de patronen die we daar bij ontwikkeld hebben en ook de band met onze moeder. (lees die eerst) Tijdens de zwangerschap en de bevalling gebeurt van alles waar wij geen enkele invloed op hebben, maar wat wel tekenend is voor ons leven hier en nu. 
Zonder een context te hebben, zonder ook maar een enkel idee te hebben van de buitenwereld, betrokken we alles op onszelf. In onze beleving daar en toen, kon het alleen maar met onszelf te maken hebben! 

Rebirthing is een manier om je zwangerschap en/of geboorte opnieuw te beleven onder andere omstandigheden. Want het is de beleving die belangrijk is, het gevoel, dat je mag ervaren dat je heel gewenst bent, dat jij mag bepalen wanneer je ergens klaar voor bent, dat jij het zelf kan, dat je geliefd bent is namelijk wat bepalend is voor hoe je in het leven staat! 
Die gevoelens waren toen bepalend en kunnen dat nu weer zijn door opnieuw je zwangerschap en je bevalling te beleven onder de meest ideale omstandigheden.

Er zijn verschillende methodes om een rebirthing te doen. Maar aangezien mijn vakgebied hypnotherapie is en ik niets aan het toeval wil overlaten, nodig ik je uit om je eigen zwangerschap en geboorte in hypnose te ervaren.
Wanneer we namelijk in de staat van hypnose zijn, wat aanvoelt als een diepe ontspanning, omzeilen we het kritische denken en werken we direct met het onbewuste deel van je brein. Een hele nieuwe beleving overschrijft dan de oude beleving. Feitelijkheden kunnen we niet veranderen. Herinneringen kunnen we niet uitwissen. Maar dat hoeft ook niet, want het is de beleving die bepalend is, het gevoel.

Dus wanneer jij toen vanuit jouw beleving de conclusie hebt getrokken dat je niet welkom was, dat je er niet toe deed, dat jij niet belangrijk was, dat jij het niet alleen kon, dat er geen ruimte was voor jou en je kunt, ben je daar naar gaan leven. En waarschijnlijk ben jij nu op een punt gekomen dat jij je bewust realiseert dat jij er wel toe doet en merk je dat je toch onbewust die oude patronen maar blijft herhalen.
Wanneer jij in jouw beleving het gevoel mag ervaren dat jij welkom bent, geliefd, gezien, erkend, gewenst, belangrijk en waardevol, ga jij na deze sessie heel anders in het leven staan. Dan ga je merken dat je ineens dingen doet die je voorheen nooit gedaan zou hebben of dat je ineens iets niet meer doet wat je voorheen wel altijd deed. Je gaat merken dat sommige patronen makkelijker te doorbreken zijn en dat andere patronen als vanzelf verdwijnen.  

Het is een bijzondere ervaring met soms verrassende veranderingen tot gevolg.

Ik organiseer deze sessie in groepsverband, maar desgewenst kan het ook individueel.

 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: