Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Hoogtevrees of andere angsten en fobieën

Hoogtevrees of andere angsten en fobieën

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Hoogtevrees of andere angsten en fobieën

Een vriendin van mij had last van hoogtevrees. Elke keer als ze met haar fiets over een brug heen moest, bekroop haar dat angstige gevoel dat er zo maar in eens iets heel ergs kon gebeuren. En terwijl ze de handgrepen van het stuur zo ongeveer plat kneep, trapte ze zo hard als ze maar kon, om zo snel mogelijk over die brug heen te fietsen, uiteraard met de nodige spanning in de benen. Maar ze voelde die angst ook als haar kinderen op een hoogte stonden. Om de angst niet over te brengen op haar kinderen, moest ze zichzelf dwingen om de andere kant op te kijken.

Tijdens een gezellig koffiemoment heb ik haar met een zeer eenvoudige techniek van haar angst af geholpen. Na een week vertelde ze dat ze al veel makkelijker, met veel minder spanning over de brug kon fietsen. Maar een beetje angst was toch nog voelbaar. 

Na enkele weken ging ze op bezoek bij iemand die net verhuisd was en een tuinfeest organiseerde. Deze persoon was echter verhuisd naar een bovenwoning. In alle enthousiasme werd mijn vriendin uitgenodigd om de woning te bekijken en zonder er verder over na te denken, volgde zij die persoon via de brandtrap naar de bovenwoning.

Pas toen ze boven aan de trap stond, realiseerde ze zich wat ze had gedaan, dat ze voor het eerst en zonder angst via een open trap naar boven was gewandeld. Een overwinning op haar hoogtevrees!

En dit illustreert heel mooi hoe hypnose werkt. De verandering wordt gemaakt in het onbewuste en vervolgens doe je, zonder hier over na te denken, zonder het te plannen, zonder dat je het zelfs maar in de gaten hebt, zomaar ineens iets anders!

 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: