Blog

Hieronder vind je een aantal artikels die jou gaan helpen om een nog duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden van Hypnotherapie.

Home » Blog overzicht » Er kan echt niets meer bij!

Er kan echt niets meer bij!

Hypnotherapeut Echt Debby Gubbels Er kan echt niets meer bij!

Ken je dat .. dat gevoel dat je hoofd zo vol zit dat er niets meer bij kan? Dat je weet dat je iets weet, maar dat het net is alsof je het niet kunt vinden, dat je er "gewoon niet op kunt komen"?

En net als dat je je woonkamer of je slaapkamer regelmatig op moet ruimen, omdat je anders niets kunt vinden, is het ook goed om regelmatig je hoofd eens op te ruimen.

Een collega heeft mij laatst geholpen om mijn hoofd op te ruimen. En dat voelt echt lekker! Voor mij voelt het alsof er weer een frisse wind door mijn hoofd waait. Er is weer ruimte! Ruimte voor nieuwe kennis, ervaringen en herinneringen.

Onlangs deed ik examen voor Hypnotherapie Master Practitioner en heb ik hier weer heel handig gebruik van gemaakt door mijn nieuw vergaarde kennis "zorgvuldig op te ruimen" zodat ik het tijdens het examen allemaal weer zo te voorschijn kon halen.
Heeft het geholpen? Ik ben geslaagd, als beste van de klas!

Toeval? Misschien, maar misschien ook niet!!!

 

Het neveneffect

Waar ik het nog niet over heb gehad, was het neveneffect van deze techniek. Ik had namelijk al heel lang last van bepaalde geluiden, hele lage bromgeluiden van een afzuiging bijvoorbeeld, maar ook van die misselijke kwietsjgeluiden. Misschien ken je ze wel?
Voor mij betekende dat, dat er een gevoel van onrust heel langzaam in mijn buik begon te pruttelen. En hoe langer ik dat geluid hoorde, hoe groter die onrust werd.

Terug naar het opruimen. Want als je gaat opruimen, dan ga je categoriseren en je spullen ergens in opbergen zodat je ze zorgvuldig kunt bewaren, toch? Zo ook als je je hoofd gaat opruimen. Mijn positieve gevoelens wilde ik in mijn hoofd bewaren in een regenboog. En toen kreeg ik ineens het idee om die regenboog van oor tot oor te laten lopen.
Klinkt dat logisch? Waarschijnlijk niet! Maar gelukkig hoeft het niet logisch te zijn, voor je onbewuste brein! Die heeft genoeg aan plaatjes en symbolen.
Werkt het? Nou en of!!! Ik hoor de geluiden (natuurlijk) wel nog, maar die onrust in buik, die heb ik nooit meer gevoeld!

En zo kan het je gebeuren dat je "per ongeluk" meer opruimt dan je aanvankelijk van plan was!
Maar ach ... je kan het maar beter kwijt zijn! 

 


 

 

Klik hier om andere blogs te lezen

 

 

Deel deze pagina/dit bericht op: